Over “De Oude Graauwedijk”

Ik hou me met tussenpozen al langere tijd bezig met fotografie. In de jaren 70 en 80 analoog en voornamelijk in zwart-wit. Zelf ontwikkelen en afdrukken in de doka. Vervolgens langere tijd niet of nauwelijks gefotografeerd en pas begin 21e eeuw de camera (inmiddels digitaal) weer opgepakt.

Als onderwerp vind ik de natuur een vrijwel onuitputtelijke bron van beelden. Macrofoto’s worden veel in de tuin gemaakt. Landschapsfoto’s vaak in de directe omgeving. Daarnaast probeer ik op vakanties wat exotischer plaatjes te maken.

Na een periode van voornamelijk registrerende foto’s ontwikkel ik me meer en meer in de richting van foto’s waarin een verhaal zit. Daarnaast pak ik de zwart-wit fotografie weer steeds meer op, momenteel nog voornamelijk digitaal, met “ontwikkelen en afdrukken” in Lightroom, maar ook film en doka lokken weer.

Voor de liefhebbers van cameragegevens. De foto’s op dit blog worden gemaakt met een Nikon D800 of met een D700. Met glaswerk voornamelijk vaste brandpunten varieert van een 20 mm groothoek tot een 300 mm tele die met een extender wordt opgevoerd tot 420 mm. Macrowerk wordt vooral gemaakt met een 105 mm macro-objectief. Als je wil weten met welke camera welke foto is gemaakt  defoto’s gaan altijd vergezeld van Exif informatie